TYÖELÄKEYHTIÖITTEN KOHTUUTTOMUUKSIIN PUUTUTTAVA.

Eduskunnan talousvaliokunnassa esitimme (SDP) pankkivaltuuston kertomuksen yhteydessä,että finanssivalvonnan on puututtava työeläkeyhtiöitten toimitusjohtajien ja hallitusten palkkojen,tulospalkkauksen ja lisäeläkkeiden kohtuuttomuuksiin. pankkien ja muiden luottolaitosten tapaan. Teimme esityksen pari viikkoa sitten, kun julkisuuteen tuli mm.Varman toimitusjohta-jan Matti Wuorian jättikorvaukset lisäeläkkeineen.

Yritimme saada valiokunnan porvarienemmistön mukaan,mutta he eivät halunneet tätä hyväksyä.Esityksemme merkitys kasvoi,kun Helsingin Sanomat julkaisi myös hallitusten jäsenten palkkioita ja lisäeläkkeitä.Finanssivalvonta valvoo myös työeläkeyhtiöitä.Kannustaminen ei saa johtaa liialliseen riskinottoon.Luottolaitoslakiin on tulossa tätä koskevat säännökset ( HE 127/2010 vp.),joten lakisääteisessä työeläketurvassa rahastoineen ( 135 miljardia) tulee olla vastaavanlaiset periaatteet .

Asia tulee täysistuntokäsittelyyn lähiaikoina.Tällöin puhutaan myös mm. Irlannista ja siellä toimivien pankkien ahdingosta.

Suomalaiset 90-luvulla oppivat tuntemaan velan ja takaukset sekä vakuudet.Suomalaisia ollaan houkuttelemassa takaamaan vakuudettomia luottoja ensin Kerikkaan 1,6 miljardia ja nyt Irlannille lähes saman verran.Entä miten pärjäävät Portugali ja Irlantia yli 10 kertaa suurempi Espanja? Jokohan velkaantuminen ja takaukset kriisiintyneihin euro-maihin tulisi Suomen osalta lopettaa?

 

 

 

2 kommenttia artikkeliin “TYÖELÄKEYHTIÖITTEN KOHTUUTTOMUUKSIIN PUUTUTTAVA.”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Tervehdys Jouko!
  Jokohan velkaantuminen ja takaukset…Suomen osalta???
  Jo.
  Koettakaas vihdoinkin joku painaa jarruja Arkadiassa.
  Veronmaksajien orvaskesi alkaa olla niin vereslihalla, että hirvittää jälkikasvunkin puolesta.
  Arvaas Jouko mikä olisi lopputulema kansan keskuudessa, jos siltä kysyttäisiin kerrankin mielipidettä ko. asiassa?
  T. Riitta

 2. ossi a sanoo:

  Niin kauan kuin muistan, tältä leveysasteelta kansanedustajina ovat olleet ainakin T. Filatov, J. Koskinen, J. Skinnari, S. Taiveaho, K. Ojansuu. Jotkut ovat toimineet itse myös ministereinä ja kaikkien edustama puolue on ollut hallitusvastuussa heidän edustaja-aikanaan. Minusta teillä kaikilla on ollut paljon aikaa vaikuttaaa kehityksen suuntaan. Oma ja monien muiden köyhien elämänlaatu on kuitenkin heikentynyt kaiken aikaa. Kuinka pitkän ajan vielä arvelette tarvitsevanne, että tulokset alkavat näkyä, jos tavoitteenne on joku muu kuin nyt saavutettu suunta vai mistä on kysymys? Mitä mieltä muuten olette varallisuusveron poistamisesta ja ketka sitä ajoivat?

   

Jätä kommentti

css.php