HÄMEESTÄ KAJAHTAA.

Kanta-Häme ja Päijät-Häme kilvoittelevat monilla elämän sektoreilla.Otetaanpa vaikkapa urheilu.HPK on tänäkin talvena ylivertainen Pelicansiin nähden.Jalkapallossa Lahti FC putosi sarjaa alemmaksi.Mäenlaskussa Lahti on sentään pärjännyt Kanta-Hämettä paremmin.Tosin tämä talvi ei Lahdenkaan osalta ole kehuttava.Lahdenkin mainetta kaupunkina vähentää se,että Janne Ahonen on Hollolasta.

Mutta mitäpä noista.Kulttuurissakin kilpailemme.Myös politiikassa paremmuutta mittaillaan muulloinkin kuin näin vaalien lähestyessä.Lahdella on kärkihankkeena eteläinen ohitie ja Kanta-Hämeellä valtatie 2 Helsinki-Forssa-Pori. Pidämme yhteisiä kansanedusstajakokouksia kerran kuussa eduskunnassa.Koetamme sopia yhteissien tavoitteiden käytännön toteutuksesta.Teemme yhteisiä aloitteita.Mutta eihän tämä helppoa ole.

Kun aloitin eduskunnassa 1980 päätin kuten paljon myöhemmin Satu Taiveaho:maakunnilla ei ole rajoja Hämeessä.Mutta pikku hiljaa minutkin saatiin olemaan vastentahtoisesti lähinnä Päijät-Hämeen kansanedustaja.Ei kutsuta Kanta-Hämeen tilaisuuksiin kuin harvoin.Emme ole tässä kovin paljon parempia Päijät-Hämeessäkään.Mutta voisimmeko todellakin muuttaa tämän kaiken? Yksistään Euroopan Unionissa runsaan 5 miljoonan Suomi on 1%:n väestömäärällään aika pieni tekijä .Mutta mitä onkaan tässä kokonaisuudessa edes yhtenäinen Häme? Ottakaamme tavoitteeksi toden teolla yhteinen Häme. Aikanaan maaherra Risto Taino valitteli Hämeen pirstomista eri osiin Suomen historiassa.Kaikki eli huomattava osa on ollut sitä perinteistä Hämettä.

Me olemme paljon vartijoita.Osaltani pyrin tekemään parhaani,että kaikki muuttuisi tiiviimmän yhteistyön suuntaan.Tästä keskustelin tänään myös Päijät-Hämeen uuden maakuntajohtajan Jari Parkkosen kanssa.Ehkä merkittävä tekijä yhteistyökuviossa tuleekin hänen muodossaan Oulusta. Toivon hänen olevan profeetta Hämeessä.

Miltä tuntuisi tällainen kajautus: Eläköön yhteistyö Hämeessä vuonna 2011.

Jätä kommentti

css.php