Suomen teollistamiseen ja elinkeinoihin uutta potkua.

Suomeen on saatava uusi teollistamisen ja palveluelinkeinojen tehostamisohjelma.Tällaisen ohjelman tarve koskee myös Kanta-Hämettä ja Päijät-Hämettä. Tarvitsemme kipeästi uusia työpaikkoja. Uusiutuva energia eri muodoissaan, kaivosteollisuus, metsien jalostus ja mm. puurakentaminen sekä näihin aloihin liittyvät palvelualojen ratkaisumallit ovat uusia kasvualueitamme. Matkailu on Hämeen työpaikkoja lisäävä elinkeino.

 Kaikkeen tähän liittyy olennaisena osana koulutus. Valtakunnallisesti suositaan keskittämistä. Esimerkiksi Lahdesta ja Hämeenlinnasta ollaan viemässä koulutusta Helsinkiin ja Tamprereelle. Miten maakuntiamme voidaan kehittää ilman eri tasoisten koululaitosten olemassaoloa? Valtiontalouden niukkuuden varjolla saatetaan tehdä  Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen koulutuspalvelujen kannalta järjettömiä päätöksiä. Tämä on nyt valittavien kansanedustajien estettävä yhteistyössä maakuntaliittojen kanssa.

Jätä kommentti

css.php